UncategorizedΑλόννησοςΑμοργόςΖάκυνθοςΘάσοςΙκαρίαΊοςΚάρπαθοςΚέρκυραΚουφονήσιαΚρήτηΛευκάδαΜήλοςΜύκονοςΝάξοςΠαξοίΠάροςΠάτμοςΡόδοςΣαντορίνηΣύμηΤήνοςΎδραΦολέγανδρος

Ο Τραμπ δηλώνει πως αναμένει να συλληφθεί την Τρίτη καθώς οι εφορίες της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται για πιθανή κατηγορία.

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο πως αναμένει να συλληφθεί σε σχέση με την έρευνα του Εισαγγελέα του Μανχάταν την επόμενη εβδομάδα και κάλεσε σε διαδηλώσεις καθώς η εφορία της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται για μια πιθανή κατηγορία.

"Ο Μαρινάκης ζητά αλλαγή διαιτητών στα Play-Offs: Προκλητικές δηλώσεις για το πρωτάθλημα και η ανάγκη SEO-friendly τίτλου"
“Ο Μαρινάκης ζητά αλλαγή διαιτητών στα Play-Offs: Προκλητικές δηλώσεις για το πρωτάθλημα και η ανάγκη SEO-friendly τίτλου”
"Ανακαλύπτοντας το μυστικό μακροζωίας των Κινέζων: Μύθος ή Πραγματικότητα;"
“Ανακαλύπτοντας το μυστικό μακροζωίας των Κινέζων: Μύθος ή Πραγματικότητα;”

Σε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Τραμπ, αναφερόμενος στον εαυτό του, δήλωσε ότι “ο κορυφαίος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα συλληφθεί την Τρίτη της επόμενης εβδομάδας”.

“Διαμαρτυρηθείτε, επανακαταλάβετε τον έλεγχο της χώρας μας”, έγραψε.

Ο John Miller του CNN ανέφερε ότι συναντήσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ανάμεσα σε αρχές του κράτους, της πόλης και της ομοσπονδίας επί του εδάφους στη Νέα Υόρκη σχετικά με το πώς να προετοιμαστούν για μια πιθανή κατηγορία του Τραμπ σε σχέση με μια ετησίως διεξαγόμενη έρευνα για ένα σχέδιο πληρωμής σιωπής που αφορούσε την ηθοποιό ταινιών ενηλίκων Stormy Daniels.

Οποιαδήποτε κατηγορία του πρώην προέδρου, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του το 2024, θα αποτελούσε ένα ιστορικό πρώτο και θα άλλαζε γρήγορα την πολιτική συζήτηση γύρω από έναν ήδη διχαστικό πρόσωπο. Ενώ ο Τραμπ έχει μια εκτεταμένη ιστορία πολιτικών δικαστικών διαφορών τόσο πριν όσο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μια ποινική κατηγορία θα αντιπροσώπευε μια δραματική κλιμάκωση των νομικών του προβλημάτων καθώς εργάζεται για να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο.


«Μαρία Τσάλλα»: Η ιστορία της μετά τη φυγή της από την Ελλάδα
«Μαρία Τσάλλα»: Η ιστορία της μετά τη φυγή της από την Ελλάδα

Ο Τραμπ δεν ανέφερε γιατί περιμένει να συλληφθεί. Πολλοί που ενημερώθηκαν για το θέμα είπαν στο CNN ότι ο πρώην πρόεδρος προκαλεί την οργή της βάσης του και πιστεύει ότι μια κατηγορία θα τον βοηθήσει πολιτικά.

Ένας άλλος μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα μπροστά στο μεγάλο εφετείο που διερευνά τις πληρωμές για τη σιωπή, σύμφωνα με πηγή που είναι εξοικειωμένη με την έρευνα. Δεν είναι σαφές εάν αυτός θα είναι ο τελικός μάρτυρας πριν ψηφίσει για μια πιθανή κατηγορία.

Η νομική του ομάδα αναμένει ότι μια κατηγορία θα συμβεί σύντομα και έχει ετοιμάσει τα επόμενα βήματα πίσω από τις σκηνές.

Ένας εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει λάβει ειδοποίηση από το γραφείο του Εισαγγελέα της Μανχάταν σχετικά με πιθανή κατηγορία, αλλά “δικαιολογημένα υπογραμμίζει την αθωότητά του” στη δημοσίευσή του.

Το γραφείο του Εισαγγελέα του Μανχάταν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα το Σάββατο.

Κλήση σε διαμαρτυρία θυμίζει τα σχόλια της 6ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με μια πηγή που είναι έγκυρη με αυτά που είπε ο Τραμπ, έχει παραπονεθεί ιδιωτικά πως πιστεύει ότι θα κατηγορηθεί μόνο επειδή ο Εισαγγελέας της Μανχάταν, Alvin Bragg, “τον μισεί”.

Η κλήση του για διαμαρτυρία από αντίδραση σε μια πιθανή σύλληψη αντηχεί τις τελευταίες ημέρες της θητείας του όταν επανειλημμένα έκανε έκκληση στους οπαδούς του να απορρίψουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, οδηγώντας στη θανάτωση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μερικοί σύμβουλοι του Τραμπ τον είχαν παροτρύνει ιδιωτικά να μην καλέσει για διαμαρτυρίες, ανησυχώντας για την οπτική των πραγμάτων καθώς ένας μαζικός αγώνας στους δρόμους του Μανχάταν μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο ή να μοιάζει με την εξέγερση του 2021.

Άλλος ένας μάρτυρας προγραμματίζεται να καταθέσει τη Δευτέρα.

Αναμένεται η νομική ομάδα του Τραμπ να ενημερωθεί μετά από μια πιθανή κατηγορία και στη συνέχεια θα εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για παράδοση και αρχική εμφάνιση.

Αναμένεται ένας άλλος μάρτυρας να καταθέσει τη Δευτέρα μπροστά στο μεγάλο κοινό που εξετάζει τις πληρωμές για τη σιωπή, σύμφωνα με μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με την έρευνα. Δεν είναι σαφές εάν αυτός θα είναι ο τελικός μάρτυρας πριν ψηφιστεί μια πιθανή κατηγορία.

Η ομάδα του Τραμπ έχει πει αρκετές φορές ότι δεν θα αποδεχτεί πρόσκληση για να καταθέσει μπροστά στο μεγάλο κοινό. Ωστόσο, πολλές πηγές που είναι εξοικειωμένες με τη νομική ομάδα του, λένε ότι αν υπάρξει μια κατηγορία, θα διαπραγματευτεί μια συμφωνημένη ημερομηνία παράδοσης με το γραφείο του εισαγγελέα.

Η ομάδα του Τραμπ έχει συγκεντρωθεί όλη την εβδομάδα για να σχεδιάσει διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ο Τραμπ να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, καθώς και να έχει μια απομακρυσμένη ακρόαση όπου θα παραμείνει στο Mar-a-Lago, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με τις συναντήσεις.

Μερικά μέλη της νομικής ομάδας του Τραμπ συμβουλεύουν τον πρώην πρόεδρο να ζητήσει μια απομακρυσμένη εμφάνιση για λόγους ασφαλείας, εάν υπάρξει μια κατηγορία, αλλά δεν είναι σαφές εάν θα συμφωνήσει σε αυτό, καθώς έχει συζητήσει επίσης με την ομάδα του ότι θέλει να κάνει δήλωση στο δικαστήριο, σύμφωνα με πηγές.

Ο Τραμπ σκέφτεται επίσης να προσλάβει ένα νέο δικηγόρο φιλικό στα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει τα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με πηγές. Ο πρώην πρόεδρος είναι γνωστός για το ότι προσλαμβάνει δικηγόρους και συμβούλους βασιζόμενος στην παρουσία τους στην τηλεόραση και στην ικανότητά τους να τον υπερασπιστούν στα μέσα ενημέρωσης.

Δύο δικηγόροι που εμπλέκονται αυτή τη στιγμή στις έρευνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον πρώην πρόεδρο, ο Jim Trusty και η Christina Bobb, μπήκαν στην ομάδα του Τραμπ μετά από την εμφάνισή τους στην τηλεόραση.

Η εκλογική εκστρατεία προσθέτει επίσης προσωπικό για να επικεντρωθεί στο μήνυμα που σχετίζεται με την πιθανή κατηγορία, μια λεπτομέρεια που αναφέρθηκε πρώτη φορά από την New York Times.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις των αρχών επιβολής του νόμου.

Οι συζητήσεις των αρχών επιβολής του νόμου αφορούν τον τρόπο να πλοηγηθούν στην πιθανή κατηγορία για εγκληματική επίθεση από ένα μεγάλο επισιτιστικό συμβούλιο στη Νέα Υόρκη και τη χορογραφία γύρω από την πιθανότητα μιας άνευ προηγουμένου σύλληψης ενός πρώην προέδρου. Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στην αίτηση του CNN μετά τις αναρτήσεις του Trump το Σάββατο.

Η ομάδα ασφαλείας του Τραμπ, που αποτελείται από μέλη της αμερικανικής Υπηρεσίας Μυστικής Υπηρεσίας, θα τον μεταφέρει στο γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής Manhattan για λήψη αποτυπωμάτων και στη συνέχεια θα του τραβήξουν φωτογραφίες στα γραφεία της ομάδας ντετέκτιβ του εισαγγελέα. Συνήθως, σε περιπτώσεις όπου ένας κατηγορούμενος επιτρέπεται να παραδοθεί εθελοντικά, μετά την επεξεργασία της σύλληψης, ο πρώην πρόεδρος θα οδηγηθεί απευθείας στην ενημέρωση μπροστά από έναν δικαστή, όπου και πιθανότατα αφεθεί ελεύθερος με τη δική του αναγνώριση.

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου που είναι ενημερωμένοι για τις συζητήσεις είπαν ότι έχουν συζητηθεί αρκετές ανησυχίες στη διαδικασία προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στο δικαστήριο και του σεναρίου διαδηλώσεων ή συγκεντρώσεων έξω από το δικαστήριο από υποστηρικτές του Τραμπ ή αντι-Τραμπ διαδηλωτές, με τον κίνδυνο των δύο ομάδων να συγκρουστούν.

Back to top button